Gården
Om oss som bor här
Damsadelridning/show
Kalles hus Enganäs
Kontakt
Länkar
   

Om oss som bor här

Eva

Efter en del runtflyttande som barn utökades sommarvistelserna på farmors gård till heltidsboende när vår familj fick ta över den 1979. 1996 flyttade jag slutligen till Fölshult efter ett antal år i lägenhet i Hässleholm. Jag är ingenjör men har sedan 1994 varit sjuk i bland annat fibromyalgi vilket gör att jag numera inte kan arbeta. Detta är tyvärr en tragedi för mig och jag jobbar fortfarande på detta.

Ingvar

Hans släkt har bott på samma plats i generationer, gårdsforskningen visar att förutom en liten lucka, som vi inte hittar dokumentation om, har gården gått i släkten i över 200 år. Ingvar jobbar i byggbranschen och sköter gård och djur på kvällar och helger.

Elina

Vår dotter är född 2002 och i huvudsak intresserad av...

 

 

Samt givetvis ett antal djur:

Hästarna som är två är frieserhästar och födda här på gården.

Ovan till vänster Fransje af Fölshult (Remmelt 323, Jildert 299) och till höger hennes syster Liesje af Fölshult (Otte 375, Jildert 299) båda döttrar till vårt älskade men avlidna Welmoed V. (För bild på henne se under fliken Kontakt.)

 

 

På sommaren har vi förmånen att få husera en liten flock på fem eller sex kossor och deras kalvar och en tjur.

 

Hönor har vi också. Men bara två just nu. De värper jätteduktigt så vi brukar kunna dela med oss av äggen till våra hjälpredor!

 

Våra katter här på gården är av reasen Helig Birma och tjejen heter Tinywinys Marixa Marimekko naturligtvis kallad Marixa. Hon kommer ofta med en mus som present! Hon älskar kel och att bli klappas och när man lyfter henne blir hon som en våt trasa! Hanen heter Tinywinys Qng Qrant och kallas, kanske inte så naturligt, Masse. Detta kommer dig av att Elina nämde att han var som en marshmallow: vit, söt och fluffig. Och eftersom Marshmallow är lite långt att använda dagligen så blev det helt enkelt Masse.

På sommaren har vi ofta kattungar då vi samarbetar med en uppfödare och jag kunde inte motstå sätta in några bilder på dem här!

 

 

Sen finns här ju massor av vilda djur. Fast de är ofta inte så vilda.

 

 

 
Fölshults gård, 34372 Eneryda, 0733374798 or 0702598076, www.folshultsgard.com, eva@folshultsgard.com