Gården
Om oss som bor här
Damsadelridning/show
Kalles hus Enganäs
Kontakt
Länkar
   

Om oss som bor här

Eva

Efter en del runtflyttande som barn utökades sommarvistelserna på farmors gård till heltidsboende när vår familj fick ta över den 1979. 1996 flyttade jag slutligen till Fölshult efter ett antal år i lägenhet i Hässleholm. Jag är ingenjör men 1994 diagnostiserades min värk som fibromyalgi och sedan dess också som hypertyreos och EDS vilket innebär att jag numera numera inte kan arbeta.

Ingvar

Hans släkt har bott på samma plats i generationer, gårdsforskningen visar att förutom en liten lucka, som vi inte hittar dokumentation om, har gården gått i släkten i över 200 år. Ingvar jobbar i byggbranschen och sköter gård och djur på kvällar och helger.

Elina

Vår dotter är född 2002 och bor numera i Göteborg men kommer hem då och då. Mest för att vara med djuren misstänker jag men hon börjar bli rätt tacksam att laga mat till också ;)

Hon läser på linjen ekonomie kandidat på Handelshögskolan på Göteborgs universitet och har inte tid till mycket annat än det och träffa vänner.

 

 

Samt givetvis ett antal djur:

Hästarna som är två är frieserhästar och födda här på gården.

Ovan till vänster Fransje af Fölshult (Remmelt 323, Jildert 299) och till höger hennes syster Liesje af Fölshult (Otte 375, Jildert 299) båda döttrar till vårt älskade men avlidna Welmoed V. (För bild på henne se under fliken Kontakt.) (Den bruna shettlandsponnyn som syns bakom Fransje är Zingo som bodde hos oss i 19 år men som nu betar på de evigt gröna ängarna.)

 

På sommaren har vi förmånen att få husera en liten flock på fem eller sex kossor och deras kalvar och en tjur.

 

Hönor har vi också. Förra sommaren hade vi dessa små dunblooar att ta hand om! Nedan ser du också vår tupp Konrad som är mycket social! Han höll på att följa efter mig in i köket en dag!

 

Våra katter här på gården är av reasen Helig Birma och tjejen heter Tinywinys Ålisa Ålala och kallas Ålisa. Hon älskar kel och spinner högt som en gräsklippare säger vår dotter! Hanen heter Tinywinys Qng Qrant och kallas, kanske inte så naturligt, Masse. Detta kommer dig av att Elina nämde att han var som en marshmallow: vit, söt och fluffig. Och eftersom Marshmallow är lite långt att använda dagligen så blev det helt enkelt Masse.

På sommaren har vi ofta kattungar då vi samarbetar med en uppfödare men inte i år tyvärr.

Masse är ganska laid-back och trivs bäst som kel och gos-katt. Ha tycker att jaga är överskattat men han gillar att använda hästarnas boxar med strö i som kattlåda. Han har en intressant sovstil som synes i sista bilden...

Ålisa å andra sidan gillar verkligen att jaga och kommer ofta med möss eller (tyvärr) fåglar. Hon är ofta hälpsam med tvätten som synes nedan eller så ligger hon på tangentbordet, i (!!!!) symaskinen när jag syr eller i (!!!!) strålen när man vattnar blommor! Som alla tjejer gillar hon smycken också!

 

Sen finns här ju massor av vilda djur. Fast de är ofta inte så vilda.

 

 

 
Fölshults gård, 34372 Eneryda, 0733374798 or 0702598076, www.folshultsgard.com, eva@folshultsgard.com